Hugo van Poelgeestprijs 2020

2 jaar geleden

De Hugo van Poelgeestprijs voor diervrije innovaties gaat naar Berend van Meer (LUMC) voor zijn onderzoek naar humane hartmodellen. De publieksprijs gaat naar Anke Tukker (UU) voor haar werk op het gebied van in vitro neuronale netwerken.

Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn reikt eens in de vier jaar de Hugo van de Poelgeest prijs uit aan onderzoekers die excellent onderzoek verrichten in de levenswetenschappen, zónder gebruik te maken van dieren.

De winnaar van de prijs is Berend van Meer (LUMC), die met zijn onderzoek naar humane hartmodellen zijn visie op de toekomst geeft. De publieksprijs gaat naar Anke Tukker (IRAS/UU) die onderzoek doet naar de schadelijkheid van stoffen op menselijke zenuwcellen. De derde genomineerde, Carlo Paggi (University of Twente), maakt voor zijn onderzoek gewrichten-op-een-chip en werkt veel samen met Utrechtse collega’s die gewrichtsonderzoek doen.

De prijsuitreiking vond plaats op 2 oktober 2020. In verband met maatregelen tegen het coronavirus is de fysieke uitreiking geannuleerd.