Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht

Optimaal welzijn voor proefdieren en aandacht voor 3V

Logo Univseriteit Utrecht Logo UMC
Cornelie Westermann naast een paard

3V-Stimuleringsfonds: paardenlevens redden

1 maand geleden

Dr. Cornélie Westermann is onderwijsdirecteur van de master binnen de faculteit Diergeneeskunde. Ze is bovendien internist bij Inwendige Ziekten van het Paard. Met een neus voor innovatie bedacht ze het plastinaat waarop studenten leren paarden te sonderen: vaak een levensreddende handeling.

Portret Aurore Lyon en Toon van Veen

3V-Stimuleringsfonds: computermodellen voorspellen risico

2 maanden geleden

Aurore Lyon is een postdoctoraal onderzoeker die computersimulaties van het hart gebruikt om het risico op plotselinge dood bij patiënten te verbeteren. Toon van Veen is hoogleraar en vicevoorzitter van de afdeling Medische Fysiologie van het UMC Utrecht. Hij begeleidt het onderzoek van Aurore. Zij kregen voor hun onderzoek subsidie van het 3V-Stimuleringsfonds.

Twee muizen in een bak

Symposium ‘Proefdieren in beeld’

3 maanden geleden

Wat kunnen we leren van het observeren van dieren? Hoe leven zij en hoe communiceren zij? Hoe kunnen we ze beter leren begrijpen? Tijdens het gratis online symposium ‘Proefdieren in beeld’ staan proefdieren centraal als de wezens die ze zijn. In tien lezingen zullen sprekers vanuit verschillende disciplines hun licht laten schijnen op dieren die soms proefdier zijn, maar vooral dier zijn.