Team

Ons team bestaat uit 7 vaste medewerkers, waar nodig aangevuld met andere deskundigen, bijvoorbeeld op het gebied van biostatistiek, de 3 V’s, bepaalde wetenschapsgebieden of juridische zaken.

Wim de Leeuw

Wim de Leeuw

Hoofd

Dierenarts en proefdierdeskundige. Was onderzoeker en laboratoriumhoofd van het Centraal Diergeneeskundig Instituut en projectleider bij het ministerie van LNV en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Werkte in de parasitaire immunologie en in de ontwikkeling van beleid, toezicht, richtlijnen en regelgeving, ook internationaal.

Fred Poelma

Fred Poelma

Proefdierdeskundige

Gepromoveerd bioloog. Sinds 1990 proefdierdeskundige bij diverse vergunninghouders, sinds 2006 bij de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.

Pascalle van Loo

Pascalle van Loo

Kwaliteitsmedewerker en Proefdierdeskundige

Gepromoveerd bioloog met specialisatie diergedrag en dierenwelzijn. Gepromoveerd bij Proefdierkunde, Universiteit Utrecht. Was voorzitter van Instantie voor Dierenwelzijn van TNO en Triskelion.

Ivo Tiebosch

Ivo Tiebosch

Functionaris competenties en Proefdierdeskundige

Gepromoveerd bioloog en voorheen onderzoeker en docent bij Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Lidewij Jansen van Galen

Lidewij Jansen van Galen

Officemanager

Opgeleid in de elektronica. Heeft 35 jaar werkervaring, sinds 1999 binnen het secretariaat van de proefdierdeskundigen.

Elze Straský

Elze Straský

Office assistant

Voormalig proefdierverzorger met secretariële taken bij het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium. Keerde na jaren secretariaatsfuncties bij bedrijven terug naar de proefdieren.

Monique Janssens

Monique Janssens

Communicatieadviseur

Ethicus en communicatieadviseur. Eigenaar van Ethisch Bedrijf. Gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de bedrijfsethiek en dierethiek.