Maak kennis met onze studentassistenten

7 maanden geleden

We zijn bij de Instantie voor Dierenwelzijn en het 3Rs Centre Utrecht blij met de komst van onze twee nieuwe studentassistenten, Solène Feyzi en Ruben van de Poppe. Hieronder stellen zij zich voor.

Dag allemaal, mijn naam is Solène Feyzi. Ik ben dit jaar begonnen aan de master Drug Innovation aan de Universiteit Utrecht. Ik ben blij onderdeel te kunnen zijn van de Instantie voor Dierenwelzijn en het 3Rs Centre in Utrecht. Tijdens mijn driejarige bachelor biomedische wetenschappen heb ik gezien dat dieren, en producten afkomstig van dieren, soms overmatig gebruikt worden. Daarnaast worden er soms nog oude technieken gebruikt die aan vervanging toe zijn. Hierdoor werd ik aangetrokken door de doelen van het 3Rs Centre, ik help graag mee om een meer ethisch en doordacht gebruik van proefdieren in onderzoek te realiseren en de ontwikkeling van alternatieve methoden te stimuleren. Mijn rol binnen het team is om de FCS-free database uit te breiden. Daarnaast help ik mee aan het ontwerp van een database die de laatste informatie op gebied van celkweekculturen en alternatieven voor FCS. Ik ondersteun ook de communicatie tussen bedrijven die een FCS-vrij medium aanbieden en het 3RCU.

Naast het werk en mijn master besteed ik graag tijd aan mijn familie en vrienden. In mijn vrije tijd kan je me aan de piano treffen waar ik mezelf de werken van Debussy, Bach en Chopin aanleer om zo een glimp van hun genialiteit op te vangen.

Dag allemaal, mijn naam is Ruben van de Poppe en sinds deze maand ben ik student-assistent bij de instantie voor dierenwelzijn/het 3Rs Centre. In 2022 heb ik mijn bachelor biomedische wetenschappen afgerond. Op dit moment doe ik de master Science Education and Communication aan de Universiteit Utrecht. Als student-assistent kan ik mijn biomedische kennis combineren met de communicatieve vaardigheden die ik tijdens de master heb opgedaan. Ik ondersteun het 3RCU team op het gebied van interne- en externe communicatie en zal ondersteunen bij de organisatie van een conferentie. De missie van het 3RCU, het verminderen van de gebruik van dieren in onderzoek en educatie,  ligt me nauw aan het hart en past bij mijn kijk op een mooie toekomst. Met mijn baan als student-assistent bij het 3RCU hoop ik bij te dragen aan deze missie en het dierenleed in het onderwijs en onderzoek te verminderen.

Wat hobby’s betreft ben ik een stereotype Nederlander, ik besteed mijn vrije tijd graag op de fiets. Bij mijn studenten wielervereniging is deze tijd ook nog eens gezellig. Daarnaast pak ik af en toe mijn gitaar erbij en speel ik de liedjes die ik zelf leuk vind