Culture of Care-prijs 2022 uitgereikt

2 jaar geleden

In de Week van de Dierverzorgers en Biotechnici (1-4 februari 2022) reikten we voor de eerste keer de Culture of Care-prijs uit. Het was meteen een dubbele uitreiking, want twee medewerkers eindigden gelijk. Beiden worden door de onderzoekers met wie zij samenwerken geroemd om hun proactieve betrokkenheid bij proefdierenwelzijn en onderzoekskwaliteit.

De prijswinnaars kregen een trofee en een verwenpakket. Eén van hen, Anne-Marie Baars, zei in een reactie: “Ik vind hoe ik werk eigenlijk heel normaal. Dus dan is het erg fijn om te merken dat mijn werk hoog gewaardeerd wordt. Een aanleiding voor de nominatie is misschien een lopend project waarin ik samen met anderen kijk naar mogelijkheden voor betere huisvesting voor de ratten. We willen daarin een stap verder gaan dan de wettelijke eisen. Op die manier kunnen we het welzijn van de dieren enorm verbeteren. We zijn nog aan het verkennen wat er kan en hoe we dat gaan realiseren, maar het begin is er.”

Als een teken van waardering ontvingen bovendien alle dierverzorgers en biotechnici die regelmatig met proefdieren werken een reep chocolade.