3RCU: klaar voor de toekomst

10 maanden geleden

Het 3Rs Centre Utrecht (3RCU) organiseerde op 11 mei het seminar Rebooting Relevant Research. Tijdens de bijeenkomst werden de nieuwe en ambitieuze plannen van het Centre ontvouwd en liet het Centre zien klaar te zijn voor de toekomst.

Voormalig hoofd van het 3Rs Centre Jan van der Valk startte de bijeenkomst met een terugblik op de geschiedenis van de 3Rs en het Centre. Daarna besprak Wim de Leeuw, hoofd van de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht, over de verantwoordelijkheid van de IvD en de samenwerking met het 3Rs Centre en TPI Utrecht. Vervolgens lichtte Daniela Salvatori de rol van TPI Utrecht in onderzoek en onderwijs toe.

Directeur Jeffrey Bajramovic van het 3Rs Centre stelde zich daarna voor en ontvouwde zijn plannen en ambities voor het 3RCU. Communicatiemedewerker Héloise Ribot vertelde dat de socialmediacampagne om te stoppen met het gebruik van foetaal kalfsserum (FCS) veel aandacht en bewustwording heeft opgeleverd.

Daarna was het de beurt aan Ronald Vlasblom van de Hogeschool Utrecht (HU) om te laten zien hoe dit momentum, van bijvoorbeeld de FCS-campagne, in actie en data wordt omgezet in een nieuwe nauwe samenwerking tussen HU en UU. De bijeenkomst eindigde met een letterlijk spetterende onthulling van de nieuwe website van het 3Rs Centre Utrecht, waarna de deelnemers nog gezellig konden napraten tijdens de borrel.

Bekijk hier het seminar (in het Engels).